Народна странка

Народна странка Крагујевац: На чело ЈКП Шумадија поставити професионалца, а не страначког послушника

Народна странка Крагујевац: На чело ЈКП Шумадија поставити професионалца, а не страначког послушника

Јуче је био последњи дан конкурса за директора ЈКП Шумадија. По најавама у медијима досадашњи директор ЈКП Шумадија Немања Димитријевић неће добити нов мандат.

Комунални сектор директно утиче на квалитет живота становника Крагујевца. Локална власт у Крагујевцу на челу са Српском напредном странком није довољно водила рачуна о овом сектору већ се, по свему судећи, водила жељом удовољавања личних интереса. Као доказ томе имамо ситуацију да је чак и суд потврдио да је Немања Димитријевић незаконито изабран на функцију  2017. године јер није испуњавао услове из конкурса, али га то није спутало да на тој позицији остане до краја свог мандата.

Како се то одразило на пословање и рад предузећа можемо видети на примеру презадужености ЈКП Шумадија, милионској „инвестицији“ у еколошку гаражу чија попуњеност још увек не прелази четвртину капацитета а која је предвиђена да саму себе отплати, реконструкцији пијаце Центар чијег оштећења смо сви сведоци, неискоришћеног новца за изградњу аутобуских стајалишта...

Последице оваквог недомаћинског пословања трпеће генерације и генерације после нас. А да ли је највећа казна за лоше пословне потезе само то што неко неће бити изабран на нову функцију говори и податак да безмало годину дана од подношења кривичне пријаве коју је Градски одбор Народне странке у Крагујевцу поднео против Немање Димитријевића и два НН лица због урушавања дела објекта старе Тржнице 17.јула 2020. године немамо званичне информације о томе да ли је покренут кривични поступак или је пријава одбачена. Једина информација јесте је тужилаштво из Крагујевца предмет проследило Посебном одељењу Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Позивамо надлежне у граду Крагујевцу да поштују струку а не страначке интересе и на чело ЈКП Шумадија поставе професионалца а не страначког послушника.

Народна странка Крагујевац