Народна странка

Народна странка Крагујевац: Формиран Изборни штаб на челу са Миланом Милосављевићем

Народна странка Крагујевац: Формиран Изборни штаб на челу са Миланом Милосављевићем

У склопу активних припрема за предстојеће изборе који су најављени за 3. април, Градски одбор Народне странке у Kрагујевцу формирао је Изборни штаб на чијем челу ће бити Милан Милосављевић, председник Извршног одбора Народне странке у Kрагујевцу. То је на данашњој конференцији за медија градске организације Народне странке у Kрагујевцу изјавио председник ГрО Предраг Делић и додао да ће “примарни задатак од данас па до изборног дана бити обезбеђивање контроле на сваком бирачком месту како у Kрагујевцу тако и у Шумадији али и обезбеђивање што већег броја активиста који ће помоћи да се спроведе кампања и анимира што већи број опозиционо настројених бирача да изађу на гласање и подрже политичку групацију у којој ће један од стожера бити Народна странка”.

“Досадашња искуства а нарочито са последњих избора, показала су да на свим гласачким местима где није било контролора долазило је до различитог односа гласова у односу на места где је било присуство контролора било страначких било посматрача из невладиних организација које су пратиле изборе”, рекао је такође Делић и додао да “више није само питање колико гласова можемо да освојимо већ колико можемо да одбранимо”.

Делић је похвалио чланове изборног штаба и рекао “да ће у њему битну улогу имати људи са искуством у изборним процесима укључујући и оне који нису формално чланови Народне странке али подржавају наш досадашњи рад, људе који чине Народну странку у Kрагујевцу и имају поверења у оно што ми радимо”. Он је додао да ће чланови изборног штаба координирати акције на терену али ће и спровести едукације намењене контролорима на бирачким местима, дати сву потребну подршку у раду и упознати детаљно са упутствима како треба да се понашају и реагују у датим ситуацијама. „Пред изборним штабом налази се тренутно највећа одговорност и тежина политичког деловања Народне странке у Kрагујевцу“, изјавио је Делић.

Милан Милосављевић изјавио је да је циљ формирања изборног штаба у овом тренутку јесте потреба да се у изборни процес уђе у потупности спремно. “Поред контролора који су изузетно важни за саме изборе али не и најважнији, потребно је одратити и кампању у којој желимо да што већи део грађана, у тренутку недовољног медијског простора, придобијемо да гласају за нашу групацију” рекао је Милосављевић и додао да ће у изборној кампањи активисти морати да обиђу свако место у Kрагујевцу и Шумадији, да допру до сваког гласача. “С обзиром да медијска ситуација није за похвалу морамо да користимо све друге доступне методе па чак и “од врата до врата” кампању” наставио је Милосављевић.

Говорећи о самим бројкама у Kрагујевцу Милосављевић је, подсећајући на раније изборне циклусе у граду рекао да од око 153.000 бирача на изборе изађе око 88.000 бирача. “Да бисмо остварили успех на изборима ми тај дан морамо да повећамо излазност на 100.000 бирача а то се постиже само добро организованом и координираном кампањом” додао је Милосављевић.

На крају конференције Милосављевић је позвао на јединство свих политичких организација на републичком нивоу али и на локалу и рекао да ће Народна странка радо делегирати своје чланове за централни коалициони изборни штаб у Kрагујевцу као и да комплетну инфраструктуру ставимо на располагање заједничком циљу.

“Политичке различитости унутар политичких организација не смеју више да утичу на оно што нам свима предстоји. Једина различитост која сада може да постоји јесте на “нас и њих” завршио је Милосављевић данашњу конференцију и поново позвао грађане, симпатизере и све заинтересоване да се укључе у предстојећу изборну кампању.