Народна странка

Ивана Парлић (Ужице): Пројекат компаније Рио Тинто мора бити обустављен

Ивана Парлић (Ужице): Пројекат компаније Рио Тинто мора бити обустављен

Јуче усвојен Просторни план у Скупштини града Лознице  незаконит  је и нелегитиман, као и све  одлуке које доносе локалне скупштине, како у Лозници тако и у осталим градовима. Исто важи и за законе које доноси републички парламент јер ови органи власти нису произашли из изборне воље грађана, пошто слободних избора није ни било. Овај Просторни план, као и сви акти нелегитимних органа власти морају бити поништени, а њихови доносиоци лустрирани.

Данас је потпуно јасно да је целокупна Влада Републике Србије у у служби компаније Рио Тинто у поступку претварања наше земље у рударску колонију. Њени чланови, огрезли у криминалу и уцењени корупцијом убрзавају процесе доношења докумената и  законске подлоге за пројекат "Јадар", који је смртна пресуда за западну Србију.

Одлука  нелегитимне Скупшине града Лознице само је срамна потврда да је сваки члан СНС-а само извршилац воље једног човека и беспоговорни поданик диктатора. Зато је данас срамно бити Вучићев одборник, Вучићев посланик и Вучићев министар, јер то значи бити саучесник у издаји националних интереса.

Народна странка је одлучна у спречавању тога да нашу судбину одређују Вучићеве марионете, његови ботови и ангажовани криминалци. Пројекат компаније Рио Тинто мора бити обустављен, а сви доносиоци одлука који врше притисак на јавност и озакоњавају овај злочин над људима и природом морају бити предмет истраге.

Зато позивамо целокупну српску јавност да се укључи у борбу против овог насиља над нашом домовином. Рио Тинто мора да напусти Србију.

Ивана Парлић 
председница ГрО Народне странке Ужице