Народна странка

Народна странка Гроцка: Држава да помогне произвођачима трешања

Народна странка Гроцка: Држава да помогне произвођачима трешања

Гроцка је надалеко позната као воћарски крај и питање свих питања је положај овог сектора и однос државе према њему. Овога пута своје незадовољство су артикулисали и изразили произвођачи трешања из Гроцке који су оштро оптужили ову власт и ресорног министра Недимовића за постојеће лоше стање. Цена трешања се по њиховим речима вештачки обара како би се учинила услуга монополским откупљивачима који флагрантно злоупотребљавају свој положај радећи једино и искључиво у свом интересу. За то време власт не предузима било какве кораке Или противмере како би се поменуте злоупотребе спречиле. На сцени имамо комбинацију злоуптреба и савршене инкомпетенције министра Недимовића. Кључни проблем на који су указали је у законском решењу по коме право на извоз имају само најкрупнији хладњачари. Ово рестриктивно решење директно чини уштрб интересима малих произвођача. Велики откупљивачи фокусирани су на руско тржиште чиме су остала тржишта запостављена и тиме суспендовани позитивни ефекти тржишног понашања. Ово је директна последица државне политике која је стављена у функцију интереса крупних откупљивача који су најчешће у политчкој и персоналној симбиози са представницима власти.

Пољопривредни произвођачи уморни су од добрих жеља, обећавајућих порука, тапашња по тежачким раменима, удоворичких речи…Потрошлили су последње залихе стрпљења и добре вере да ова власт брине о њима и њиховој добробити. Лако је говорити како је пољопривреда стратешки важна грана, већ је нешто теже осмислити, формулисати и имплементирати одрживу и конзистентну аграрну политику.

Народна страна Гроцка изражава свој протест и захтева да се у најкраћем року удовољи захтевима произвођача и измени погубни закон. Будућност Србије је у јачању пољопривреде, али страхујемо да ако се овако настави од Србије неће остати ни камен на камену.

Народна странка Гроцка