Народна странка

Народна странка Чачак: Послови у граду искључиво за фирме иза којих стоје СНС кадрови попут браће Бјелић

Народна странка Чачак: Послови у граду искључиво за фирме иза којих стоје СНС кадрови попут браће Бјелић

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да послове у Чачку последњих година добијају искључиво фирме које су повезане са СНС-ом тако што иза три понуде на јавним конкурсима, што је законска обавеза,  стоје махом фингиране фирме иза којих стоји СНС. 

Она је као доказ навела то да је за последње послове Градског зеленила добила фирма која нема ни ашов, дала је најповољнију понуду, а затим је ангажовала фирму иза које стоје чланови СНС – браћа Бјелић.

„Директор Градског зеленила каже да је задовољан радом ове фирме, иако је она вршила превоз са прелепљеним називом фирме. Постављам питање зашто није реаговала грађевинска инспекција или Управа за инспекцијски наџор? Да ли је разлог то што је један од браће Бјелић грађевински инспектор? Шта ради саобраћајна полиција ако ти камиони превозе и раде мимо предвиђених правила? Да ли је истина да је та фирма ушла у каменолом у заштићено подручје Овчарско-кабларска клисура, да је то забележено, али да се ћутало? Да ли је тачно да је та фирма један од извођача радова на посипању некатегорисаних путева по месним заједницама?“, упитала је Марковић на конференцији за новинаре.

Она је објаснила да је власник поменуте фирме члан СНС-а. 

„Директор Градског зеленила је делегиран испред СНС-а. Све инспекције службе су препуне чланова СНС-а који су тако добили посао. Сви послови у граду се договарају у СНС. Када се договарају послови по месним зајеницама, у СНС је прво питање да ли че тај посао добити “Риђи”-  један од браће Бјелић. Све је јасно. Последњи посао који је добила фирма, једну од понуда поднела је фирма која је основана 2019. и која нема ни ашов, а дала је најповољнију понуду. Они су потом узели подизвођача, а то је фирма Браћа Бјелић. То се зове превара, фингирање закона, скривање у папирима“, навела је Марковић. 

Коментаришући одузимање два хектара земље Институту за воћартсво, за потребе изградње затвореног базена, Виолета Марковић је поставила питање зашто се одузима толико земље и шта све градски челници планирају да изграде од комерцијалних садржаја на тој локацији.

„Чуди ме да за затвоени базен треба два хектара, и то само од Института, не рачунајући приватне парцеле. Било би интересантно да нам објасне шта су планирали као додатне садржаје на тој локацији да граде и за кога“, закључила је Виолета Марковић.