Народна странка

Народна странка Бујановац: Несташица воде у општини, нико не реагује

Народна странка Бујановац: Несташица воде у општини, нико не реагује

Поводом све учесталијих нестанака воде у многим селима у бујановачкој општини Општински одбор Народне странке Бујановац најоштрије осуђује неодговорно понашање надлежних у ЈП Комуналац и општинској управи, али и велики немар и небригу државних власти.

Општина својим буџетом није предвидела ископавање нових бунара за водоснабдевање и куповину резервних пумпи, а руководство Комуналца очигледно не зна или не жели да ради свој посао.

Председник Вучић је приликом посете манастиру Св. Прохор Пчињски поручио да останемо овде да чувамо своја огњишта. Како да их чувамо када немамо ни воду, а за поскупљења која су свакодневна да и не говоримо – уље, нафта, грађевински материјал, струја и 100 других ствари је поскупело од 30 до 100 одсто. Плате су повећане за 5 одсто, а акцизе које пуне државну касу за одсто.
СНС одбор у Буујановцу ништа не ради за народ, једино што су урадили то је да су изгласали неповерење министру Стефановићу и тражили смену Станковића у координационом телу.

Уместо што заказује тучу са опозицијом, боље би било да председник погледа како народ овде живи, без воде. Треба ли да чекамо Рио Тинто ради бушотине за литијум па да из тих бушотина изађе вода?

У Кленичком крају су се за месец дана две породице комплетно иселиле, а спремају се још две. Држава може и мора да реши проблем наше општине. 

Саша Арсић 
председник ОО Народне странке Бујановац 
и регионални координатор за Пчињски округ