Народна странка

Народна странка Бор: Напредна дубиоза јавних предузећа

Народна странка Бор: Напредна дубиоза јавних предузећа

Дуговања појединих јавних предузећа у Бору расту из године у годину. Обећања власти, годинама уназад, да ће њихово пословање бити позитивно, као и све друго, најобичнија је обмана.

Пример Топлане показује како се систематски уништава једно предузеће пред очима свих. Пред радницима који не могу то променити. Са менаџментом који ћути и чува фотеље.

Партијска набавка угља је попримила размере економског геноцида. Огољеног криминала! Зато не чуди негативно пословање у 2020. годинии од 228 милиона динара. По диктату набавку угља без тендера за  Топлану у Бору врше разне фирме које су блиске СНС-у, попут „ЛИДЕР-ПРО", "МБМ-ТРАНС", „УЗОР-ЕXПОРТ“.

„УЗОР-ЕXПОРТ“ према расположивим подацима има једног запосленог и спада по основу података из финансијских извештаја АПР у Микро обвезнике. Данас та фирма набавља и продаје угаљ  Топлани у Бору.

Угаљ који у руднику Перник у Бугарској, са утоваром, кошта око 44 евра по тони са утоваром добављачи Топлани Бор продају по цени 13 – 15 000 динара/тони са ПДВ-ом.

Угаљ из других рудника, нпр. Бановића, који је много квалитетнији, се избегава јер добављач ту има мању зараду имајући у виду потребне количине таквог угља за успешну грејну сезону.

Тиме "НЕКО" остварује екстрапрофит и доводе Топлану у негативно  пословање. Менаџмент то зна и мора по диктату СНС моћника да одради. И то не крију. Надзорни одбор ћути и потписује негативно пословање. ЗАШТО?

Одборници власти годинама својим гласом и ћутањем одобравају овакво недомаћинско пословање и тиме дају покриће криминалу.      

Народна странка Бор