Народна странка

Народна странка Београд: Наставници и ученици су деценијски таоци Министарства просвете

Народна странка Београд: Наставници и ученици су деценијски таоци Министарства просвете

Одбор за просвету Народне странке Београд истиче да су наставници и ученици деценијски таоци Министарства просвете и захтева од Министарства просвете да активира процедуре радних група и тимове за заштиту од вршњачког насиља, појачани васпитни рад, обуке и семинаре за наставнике и родитеље.

Министарство просвете мора хитно да донесе читав свој механизам за девастацију рада у школама и терор дилетантизмом непрофесионалних ухлебљеника у просветним институцијама над професијом.

Да мало појаснимо ствар једним питањем. Колико је школских година, или полугодишта, или, барем тромесечја, провео министар просвете у непосредној настави? Када су последњи пут чиновници из Министарства просвете Републике Србије били у континуитету учесници наставног процеса? Исто питање важи и за оба Завода, као и за школске управе. Дакле, када сва та армија бегунаца из наставе на неодређено време буде, од пет радних дана проводила поново по два дана у непосредној настави, а министар, његови помоћници и директори школа барем по два часа недељно, систем ће бити препорођен и постављен на потпуно функционалан ниво.

Овако, штитећи себе од непосредног сагледавања реалности, креирају фатазмагорију из које их повремено, као из бунила, трзају резултати Писа тестова и ,,разна силеџијска“ понашања, попут оног из Трстеника. А онда, процедурама, тимовима, радним групама, „обукама“, појачаним васпитним радом, суспензијама наставника и по којом оставком директора, перу руке од сопственог удела у одговорности за стварање Франкештајна од образовног система у Србији.

Овим саопштењем Одбор за просвету Народне странке Београд жели да подсети ухлебљенике у просветним институцијама на неодређено време, да се приближава крај ере у којој је просвета служила искључиво као талац њихових посебних привилегија и изузећа од било какве одговорности за неуспеле реформе, пројекте, „виво“ експерименте и корупцију.

Одбор за просвету Народне странке Београд