Народна странка

Ивана Парлић: Шта се дешава са случајем Ужице-гас?

Ивана Парлић: Шта се дешава са случајем Ужице-гас?

Најчешће питање које сам током прошле године добијала, како од новинара, тако од суграђана, је било: ,,Шта се дешава са афером Ужице-гас?“. Мој одговор је увек био исти- да ћу о свим сазанањима обавестити  јаваност. Зато желим да информишем грађане Ужица и ширу јавност, да сам јуче, готово годину и по дана од подношења кривичне пријаве, дала изјаву као подносилац кривичне пријаве, у својству грађанина, Управи криминалистичке полиције, Одељењу за борбу против корупције у Одсеку за борбу против корупције Ужице, поводом захтева Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Кривичну пријаву сам поднела у новембру 2020. године против бившег градоначелника и функционера Српске напредне странке, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“ из  Севојна, на основу основане сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја. Према мојим сазнањима и доказима којима располажем, пријављени су низом аката, а пре свега оснивањем јавно-приватног партнерства „Ужице-гас“ у већинском приватном власништву, нанели  штета Граду Ужицу, ЈКП „Градска Топлана“ и грађанима Ужица. Сматрам да је  „ Ужице-гас“, не само оштетио Ужичане кроз сам акт његовог оснивања и обрачуна удела у акцонарском друштву, већ је и створен механизам за трајно пљачкање грађана и задуживање ЈКП „Градска топлана“ кроз десетоструко скупље набавке и уговоре, како за конверзије котларница, тако и набавке гаса. У Ужицу је, тако, створен и једниствен  случај посредника,  између продавца гаса и ЈКП чији је суоснивач сам Град.

Напомињем да сам давање исказа искористила и да скренем пажњу надлежних иституција на безбедносни ризик који постоји у граду, с обзиром на то да неке мерно-регулационе станице немају употребну дозволу, о чему сам и лично више пута обавестила надлежно министарство.

Ивана Парлић
председница Градског одбора Народне странке Ужице