Народна странка

Ивана Парлић: Неадекватна организација одељења Болнице у Ужицу

Ивана Парлић: Неадекватна организација одељења Болнице у Ужицу

Поштовани грађани Ужица,

Као народни посланик, али и као веома забринути грађанин, дужна сам да поделим са широм јавности сазнања до којих сам дошла.

Инфекивно одељење ужичке болнице претворено је у Одељење за ковид позитвне пацијене, а Инфекивно (или како се некад звало заразно) одељење је сада премештено у хируршки блок Болнице, у простор Очног одељења које дели спрат са ОРЛ одељењем. 

То значи да сада инфективни пацијенти – оболели од заразних болести, дакле позитивни на хепатитис Б, енцефалит (упала мозга) или који имају сепсу са отвореним ранама леже на спрау са децом која су оперисала крајнике, очним болесницима и пацијенима којима је уграђена канила!

Захтевам од свих надлежних у ланцу одговорности - од дирекора болнице до министаке здравља - да под хитно измене одлуку о оваквој организацији одељења, пре него што овакво поступање не однесе прве жртве.

Посебно захтевам и од градоначелнице Ужица да своја овлашћења, као и ауторит употреби у инересу грађана. Верујем  да ће је и лекарска етика обавезати да реагује хитно.

Захаваљујем се савесним запосленима ужичке болнице који су ме о овом случају обавестили.

Ивана Парлић
народна посланица