Народна странка

Алексић: Који полицијски службеници су били са Беливуковим кланом на Светском првенству у Русији?

Алексић: Који полицијски службеници су били са Беливуковим кланом на Светском првенству у Русији?

Потпредседник Hародне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да су са кланом Вељка Беливука повезани и поједини полицијски службеници, али да држава „не сме да их изведе пред суд плашећи се тога што би могло да се открије о председнику Србије и његовим сарадницима“.

„Видели смо фотографије Данила Вучића са Ацом Рошавим и другим припадницима клана Беливука на Светском првенству у Русији, али нисмо добили информације ко је од високих полицијских службеника још био у њиховом друштву. Да ли је Дијана Хркаловић? Која је стварна улога Славише Кокезе била тамо?“, упитао је Алексић на конференцији за новинаре.

Он је министра полиције Александра Вулина упитао и да ли је покренут дисциплински поступак против припадника Жандармерије Ненада Вучковића Вучка и полицијског службеника Дарка Грабежа, иначе и потпредседника Фудбалског савеза Србије, који се помињу у оптужници против криминалне групе Беливука.

„Ненад Вучковић се доводи у везу са Дијаном Хркаловић и Салетом Мутавим (Александром Станковићем). Против Вучковића, Беливука и Станковића је Војни синдикат поднео кривичну пријаву јер су од фебруара до јуна 2016. користили стрелиште и муницију Војске Србије. Вучковић се такође помиње у судском поступку који се водио против Беливука и Миљковића за убиство Властимира Милошевића“, објаснио је Алексић.

Он је рекао да би требало испитати и шефа Службе за криминалистичко обавештајне послове у Краљеву Небојшу Недељковића с обзиром на то да се виђао са Вељком Беливуком и возио га службеним аутомобилом. 

„ Да ли је о томе обавестио своје надређене, да ли је то било у склопу његових службених активности или се приватно дружио са Вељом Невољом?“

Говорећи о случају који се водио против бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Горана Папића, који се сумњичи да је противзаконито вратио блиндирано возило припаднику групе Беливука, Алексић је упитао да ли је тај процес завршен тиме што је министар одбране Небојша Стефановић дао исказ.

"Да ли је тиме на истрагу стављена тачка? Каква је улога блиског сарадника Папића Невенка Марића? Да ли је против њега покренут поступак?“

Потпредседник Народне странке је подсетио да је ћерка трговца оружјем Слободана Тешића који се налази на црној листи неких земаља, Данијела Тешић у Министарству унутрашњих послова задужена за међународне односе.

„Да ли се тако прави план да она као аташе у некој страној амбасади припреми одступницу за бекство појединих људи када буду падали са власти, склањање њиховог капитала и сл...“

Алексић је навео и то да се у МУП-у поново врши милитаризација полиције.

„Године 2018. је тадашњи министар Небојша Стефановић усвојио Правилник о систематизацији унутрашњих послова по коме министар полиције има статус овлашћеног службеног лица. То је искористио пуковник са Јовањице Александар Вулин. То значи да он може да легитимише кога год жели, да има бенефицирани радни стаж, да може да узима податке из истрага“, поручио је Алексић.