Народна странка

Вукомановић: Држава Србија није Александар Вучић!

Вукомановић: Држава Србија није Александар Вучић!

Народна посланица и председница Форума жена Народне странке истакла је да су протести показатељ одлучности свих грађана који желе промене.

„Кренула је река људи који више неће да трпе понижавања од стране власти. Народ је тај који мора да се бори за бољи живот, а не само политичари“, рекла је Вукомановић гостујући на телевизији Наша.

„Ако је опозиционаре изненадио тако велики одазив грађана, власт је остала затечена. На њиховим лицима се види очигледан страх и нервоза, па покушавају да умање број учесника протеста“, рекла је народна посланица и додала да Вучић није случајно изјавио да неће испунити захтеве 5 милиона грађана, указујући да је то број гласача који не гласа за њега на изборима.

Вукомановић је подсетила да се на улицама Београда скоро свакодневно обрачунавају криминалци.

„Људи виде и осећају насиље што вербално, што физички. Осећа се тензија и незадовољство у ваздуху. Одборничка група Савез са Србију је предлагала да се организује посебна седница посвећена безбедности грађана која је угрожена најпре на улицама Београда, али то није било прихваћено“, истакла је Вукомановић.

Поводом претњи градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу којима се придружио и одборник Српске напредне странке Горан Мијаиловић, Вукомановић је истакла да власт шири нетрепељивост и да је директно крива за ескалацију насиља у друштву.

Она је истакла да председник Вучић не води политику у интересу грађана Србије, већ лично у свом.

„Држава Србија није Александар Вучић. Опсесивна контрола медија, као и употребљавање полиције у политичке сврхе говори да режим није способан да сачува демократију нити изађе на демократске изборе. То нису корени наше слободарске традиције“, казала је Вукомановић и додала да опозиција неће учествовати на изборима ако се не прихвате њихови захтеви да они буду фер и поштени.

„За Вучићево име се лепи епитет издајника, а то је јако поражавајуће за Србију. Једини разглог зашто је Тачи поменуо председника Народне странке Вука Јеремића у Савету безбедности Уједињених нација био је на молбу Вучића, свог коалиционог партнера“, рекла је Вукомановић и подсетила да још увек ни једна седница Скупштине није била посвећена питању Косова.

Председница ФоЖ-а Народне странке позвала је грађане на нови протест заказан за суботу 22. децембар.

„Дођите да се изборимо за слободу коју смо, нажалост, у Србији изгубили“, поручила је Дијана Вукомановић.