Народна странка

Јеремић: Четиристо милиона “Миленијум тиму” без тендера за посао од недељу дана

Јеремић: Четиристо милиона “Миленијум тиму” без тендера за посао од недељу дана

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је у Зрењанину да је компанија “Миленијум тим” од локалних власти добила 400 милиона динара за разминирање простора на коме се гради фабрика Линглонг у овом граду.

„Миленијум” тим је из буџета добио новац да би очистио земљиште од експлозивних остатака рата. “Миленијум тим” је тај посао, за који нема никакве посебне стручне референце, по изјавама сведока, обављао мање од седам дана, једва да су закопали пар центиметара земље. То значи да су зарађивали неколико милиона динара на сат“, рекао је Јеремић за КТВ Зрењанин.

Јеремић је поставио неколико питања компанији “Миленијум тим”, али и званичницима Града Зрењанина.

„Да ли је било тендера за овај посао? Ко је одобрио овај пројекат? Ко је направио процену вредности? Где је завршио тај новац? То је новац из буџета, новац свих нас“, упитао је Јеремић.

Он је истакао да ће Народна странка наставити да разоткрива послове “Миленијум тима”, „једне од најорганизованијих платформи за исисавање новца из државног буџета“.

„Наставићемо да постављамо питања како “Миленијум тиму” тако и државним органима и локалној самоуправи, као и свим осталим институцијама са којима “Миленијум тим” ради и приходује астрономске цифре“ поручио је Јеремић.