Народна странка

Народна странка: Формираћемо нове општине у Београду

Народна странка: Формираћемо нове општине у Београду

Народна странка ће по ступању на власт у Београду основати нове општине Батајница, Калуђерица и Дунавски венац, а свим грађанима у рубним деловима града обезбедиће боље услове живота, рекли су данас председник и потпредседник те партије Вук Јеремић и Никола Јовановић.

Јеремић је телевизији Наша рекао да је листа "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују" централна опозициона групација која има највише шансе за победу власти Српске напредне странке (СНС) у Београду и позвао све бираче који нису задовољни начином на којим се главним градом управља у претходне четири године да свој глас дају тој листи.

"У Народној странци смо одлучили да на заједничкој листи кандидата за одборнике у први план ставимо наше највише функционере, јер не желимо да се кријемо иза балерина и директора болница, као што то ради СНС. Наши одборници ће се потпуно посветити раду у градском парламенту, а при врху листе биће потпредседник Јовановић", рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су испред Народне странке на листи људи остварени у својим професијама, попут Боривоја Боровића, Владимира Тодорића, Санде Рашковић Ивић и Здравка Поноша.

"Са своје стране, учинићу све да своје међународне контакте искористим да Београд успостави партнерство са највећим градовима у свету и да у престоницу дођу прави инвеститори, који ће донети нове технологије и остварити додату вредност", рекао је Јеремић. ;

Јеремић је навео да је "мафијашка хоботница", чији је најважнији део "стечајна мафија", узела више од две трећине државне имовине Србије коју немилице черупа, а део опљачканог плена иде у "црну касу власти" и тим новцем се плаћају батинаши, аутобуси, сендвичи и све што иде уз такав начин владања.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, оценио је посету председника Србије Александра Вучића Светском економском форуму у Давосу као неуспешну.

"Тамо су били људи највишег нивоа у пословном свету, али Вучић не уме са њима, не говори исти језик као светска елита. Вучић, међутим, чак и наступ из Давоса користи за нападе на опозицију, као што је за напад на опозицију користио и убиство Оливера Ивановића. То је апсолутно испод сваког нивоа и свет то примећује и данас нас свет посматра са далеко мање поштовања", рекао је Јеремић.

Јовановић је навео да би оснивањем нових општина становници рубних делова града могли да се више брину о развоју својих средина и најавио да ће нова градска власт у свим рубним деловима Београда изградити канализацију системом плитког укопа, јер је у 21. веку срамота да људи у немају канализацију.

Потпредседник Народне странке је навео да програм листе "Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују" предвиђа и стамбени додатак младим брачним паровима у износу од 150 евра месечно наредних пет година и изградњу нових обданишта, затим изградњу метроа, као и реорганизацију ПКБ-а.