Народна странка

Јеремић: Вучић планира изазивање немира на северу Косова

Јеремић: Вучић планира изазивање немира на северу Косова

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да председник СНС-а Александар Вучић планира да у наредних неколико месеци изазове немире на северу Косова и Метохије како би споразум са Приштином који подразумева чланство Косова у УН био доживљен као олакшање.

„Тај рецепт смо већ видели – затегни, потом подметни пожар, па га угаси и представи то решење као Богом дано. Тако Вучић мисли да дође до ‘историјског споразума’“, рекао је Јеремић на оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац.

Јеремић је навео да је у склопу припрема власти за креирање режираних немира за потпредседника Српске листе постављен озлоглашени Милан Радоичић, човек који управља криминалним делатностима на северу Косова у „потпуној спрези са влашћу у Београду и уз њену пуну подршку“.

„Покушаће да изазову немире да би се народ уплашио од новог рата. Ти немири би требало да доведу јавно мњење Србије у стање свести у којем ће било какав договор, па и пристанак Србије на чланство Косова у УН, деловати као олакшање, јер смо избегли најгоре“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Вучић и „владајућа клика“ тако планирају да продају народу оно што ће сви уџбеници историје сасвим сигурно квалификовати као велеиздају.

„Морамо да га спречимо у томе и на нама је велика одговорност. Напредњачки режим Србију држи у стању де факто окупације“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да Вучић планира да сукцесивним уступцима, који су директно против националних интереса, купује међународну подршку за наставак спровођења „бандитске репресије“ у Србији.

„Међународна заједница не критикује начин на који Вучић влада Србијом, јер очекује од њега да до краја ове године заврши проблем Косова, а он планира да на основу тога обезбеди њихову подршку за наредних неколико година на власти“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да ће Вучић, ако му се дозволи да прода Косово, понудити да развласти Републику Српску у замену за подршку опстанку на власти још неколико година, а потом да на исти начин и уведе Србију у НАТО.

"Паралелно с тим, у Србији се догађа убрзана криминализација друштва, односно срастање државе и организованог криминала. Ако допустимо да се тај процес оконча, власт ће бити деценијама несмењива - као у Црној Гори. То морамо зауставити“, рекао је Јеремић.

ЈОВАНОВИЋ: НАРОДНА СТРАНКА ИМА НАЈБОЉИ ПЛАН, СВИ СУ ДОБРОДОШЛИ

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је на скупу да се слободарски дух бунта, који је Београд сачувао и који се у главном граду негује, мора запатити у читавој Србији.

"Ако ми из Београда не проширимо слободарски дух и дух бунта, ко ће помоћи нашим сународницима у остатку Србије, где живи много горе и где је поглед често усмерен ка нама у Београду. Бунт и енергија јесу неопходни, али нису довољни", рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да ће грађани дати поверење онима који имају конкретан план за дан после, а да Народна странка има најбољи план за Београд.

"Наш план је метро уместо сталних гужви и загађења ваздуха, Београд као центар међународне трговине уместо града јефтине забаве. Наш план је обнова градске железнице, лука, пристаништа", рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да план Народне странке подразумева да се 150 милиона евра, уместо у нови стадион криминализованог Фудбалског савеза Србије, уложи у изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре.

Јовановић је истакао да у остваривању плана Народне странке има места за све који желе промене.

За председника Општинског одбора Народне странке Вождовац изабран је професор филозофије Бошко Шиндић, а изабрано је руководство општинског одбора.

Оснивачкој скупштини присуствовали су председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић, потпредседници Извршног одбора Лазар Ђуровић и Никола Лазић, први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и потпредседник Народне странке Здравко Понош.