Народна странка

Јеремић: Вучић лично управља процесом срастања државе и мафије

Јеремић: Вучић лично управља процесом срастања државе и мафије

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да процесом срастања државе и организованог криминала „лично управља“ председник Српске напредне странке Александар Вучић, уз помоћ свог брата и најближих сарадника, који су се укључили у најопасније криминалне структуре.

„Ако дозволимо да се тај процес оконча, у Србији ће бандити блиски власти више не само пљачкати и претити, већ почети и да убијају, као што је то данас случај у Косовској Митровици. Они мисле да су недодирљиви, занели су се и почели да шире своје активности у међународну сферу, несвесни последица“, рекао је Јеремић у интервјуу листу „Данас“.

Јеремић је истакао да се томе мора стати на пут, а најбржи начин за то је нокаут власти на изборима 4. марта, након којих ће закономерно уследити урушавање власти у целој Србији.

Председник Народне странке је навео да је прошле недеље „у свету експлодирала дипломатска бомба“, коју власт свим силама покушава да сакрије од домаће јавности – то да је Србија доспела на званичну листу држава осумњичених за прање новца и финансирање међународног тероризма.

„Таквих је само девет земаља на свету, попут Ирака, Сирије и Јемена“, рекао је Јеремић.

Упитан о последицама стављања Србије на ту листу, Јеремић је одговорио да то значи да је у току међународна истрага.

„Бојим се да ће она довести до трговаца оружјем блиских власти, као и пројекта ’Београд на води’, који се финансира уз коришћење сумњивих канала са Блиског истока. Ако се то догоди, уследиће оштре међународне мере према српском банкарском систему, као и притисци, санкције и све остало. То би имало несагледиве последице по нашу привреду и углед у свету“, рекао је Јеремић.