Народна странка

Јеремић: Вучић је кукавица

Јеремић: Вучић је кукавица

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић по карактеру кукавица која неће смети да испуни обећање Западу које га је довело на власт - да потпише правно обавезујући споразум са Приштином - и да ће због тога изгубити наклоност коју код њих у овом тренутку ужива.

„Вучић ће вероватно натерати Ану Брнабић да потпише тај ’правно обавезујући споразум о свеобухватној нормализацији односа’, у коме ће стајати да Србија и такозвано Косово неће једно друго блокирати у међународним организацијама. Након тога, Америка ће поднети резолуцију Савету безбедности о косовском чланству у УН, и онда ће Русија, која има право вета, званично упитати Београд како да о том предлогу гласа. То ће бити тренутак истине, не за Ану Бранбић, него за Вучића“, рекао је Јеремић у емисији „Зумирање“ недељника „Време“.

Јеремић је, поводом предстојећих избора у Београду, рекао да истраживања показују да и те како постоји шанса да власт Српске напредне странке буде поражена у главном граду.

„У Београду постоји резервоар гласова за победу над режимом, питање је да ли ћемо бити рационални, а то, по мом мишљењу, значи јединствени“, рекао је Јеремић, и додао да би се ствари после пораза режима у Београду промениле из основа, јер је тоталитарни карактер садашње власти такав да не може да истрпи ниједан пораз.

"Ако буду поражени у Београду, у року од годину дана све ће се срушити као кула од карата", навео је Јеремић.

Јеремић је рекао да “ни грађанска Србија, а ни национална”, немају саме капацитет и снагу за победу над влашћу Александра Вучића.

“Зато једино заједничким напорима можемо да станемо на пут овом криминалном поретку, а да после тога тога успоставимо нормалне околности у земљи и након годину дана распишемо изборе на којима ће странке слободно износити своје програме, а грађани слободно одлучивати”, рекао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да се Вучић зарекао да неће бити парламентарних избора, тако да је већа вероватноћа да ће их бити, јер је увек најсигурније предвиђати да ће се догодити супротно од онога што је Вучић рекао.

"Ако у Београду створимо атмосферу да није могуће покрасти вољу народа, а мислим да ћемо је створити ако наступимо јединствено, и ако се покаже да сви заједно можемо да станемо у заједнички фронт, с лева на десно, од грађанског до националног пола, то ће ослободити страх код људи, а онда је све могуће", рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао и да је директорка Агенције за лиценцирање стечајних управника Данијела Вазура смењена после изношења у јавност серије доказа Народне странке да је она на врху стечајне клике, и најавио да ће странка с тиме наставити, несмањеним интензитетом.