Народна странка

Јеремић о нападу на активисте ПСГ: Режим не преза од насиља у одбрани власти

Јеремић о нападу на активисте ПСГ: Режим не преза од насиља у одбрани власти

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио je  да напад на активисте Покрета слободних грађана у центру Београда јасно показује да се напредњачки режим неће уздржавати од физичког насиља у покушају да одбрани власт у главном граду.

„Колико ће власт Српске напредне странке далеко у томе ићи, зависи пре свега од нас и наше одлучности да се томе јединствено супротставимо“, навео је Јеремић у писаној изјави.

Јеремић је истакао да је Србија, као и пре 20 година, суочена са поретком који не преза ни од чега у одбрани власти и који, слично као и поредак од пре 20 година, ужива подршку из иностранства.

Тадашња власт је била гарант Дејтонског споразума, а ова данас је гарант бриселских споразума и због тога јој се гледа кроз прсте на очигледне изгреде који не би били толерисани у било којем демократском друштву, навео је Јеремић.

„Милошевићева диктатура је била државна диктатура старог кова. Ово је бандитска диктатура и она је далеко мање резистентна на исказивање отпора. Због тога је више него икад потребно јединство у одупирању таквој врсти владавине“, додао је председник Народне странке.