Народна странка

Јеремић у Обреновцу: Имамо победничку листу за Београд

Јеремић у Обреновцу: Имамо победничку листу за Београд

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас све бираче који мисле да Београд може да се води боље да гласају за листу чији је кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас, јер је то најјача и највећа опозициона листа.

„Окосница те листе је, између осталих, и Народна странка, и листу чини тим стручних људи који су се доказали у својим професијама“, рекао је Јеремић у Обреновцу, где је Народна странка почела кампању за београдске изборе.

Јеремић је навео да Ђилас има искуства у вођењу престонице, и истакао да је на листи и стручњак за безбедност, потпредседник Народне странке Здравко Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије.

Председник Народне странке је додао да се та партија залаже за децентрализацију на нивоу целе Србије и то тако да грађани на локалном нивоу одлучују како се располаже и управља њиховим новцем.

„За порез који локално плаћају требало би да имају права да директно одлучују како ће бити утрошен. Један од примера су и локалне таксе, укључујући и еколошку таксу. Грађани Обреновца су на много већем удару од становника других делова града када је реч о еколошким проблемима и они би требало да одлучују како ће та област бити уређена“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка кампању за београдске изборе почела у Обреновцу јер то показује колико Народна странка сматра важним тај део Београда.

„Ово је једна велика и важна београдска општина зато што представља кичму енергетског система, не Београда, већ целе Србије. Обреновац је општина од стратешког значаја за град, а као сам град, не води се тако да грађани буду задовољни.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић каже да је Народна странка у оквиру коалиције преузела обавезу да води рачуна о правном аспекту избора.

"То значи да организујемо контролу избора и да на сваки начин правним средствима, а надамо се да ће правна средства бити довољна, одбранимо изборну вољу Београђана. Не очекујемо фер изборе нити да ће се садашња власт понашати фер. Напротив, очекујемо да ће власт, ако резултат буде тесан, примењивати оно што су ти исти људи примењивали 1996. године. Ми ћемо учинити све да то спречимо правним путем, а ако не буде могло, мораћемо да позовемо грађане у помоћ да одбране изборну вољу", рекао је Гајић.