Народна странка

Јеремић: Изградићемо метро, довешћу инвеститоре

Јеремић: Изградићемо метро, довешћу инвеститоре

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће коалиција „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ уз подршку озбиљних међународних партнера изградити метро који ће повезивати Земун, центар Београда и Звездару, где живи највише људи.

„Сво своје међународно искуство и многобројне контакте искористићу да доведем најозбиљније стране партнере како би Београд коначно добио метро. Као министар спољних послова потписао сам споразум са Француском о метроу. Имамо конкретан пројекат и гарантујем да ћемо га завршити пошто 4. марта победимо власт Српске напредне странке у Београду“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Јеремић је навео да власт СНС-а не може да нађе кредибилне међународне партнере за метро јер „функционише искључиво на принципу рекета и склањања новца са стране“ и јер нико неће да уложи новац у метро који би ишао од Макишког поља до Аде Хује, где живи веома мало људи, а преко Београда на води, где не живи нико.

Председник Народне странке позвао је Београђане да гласају за листу „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ и истакао да су предстојећи београдски избори највећа шанса за промену „погубне напредњачке власти“, која нема већину у престоници.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, рекао је да је нова стратегија Европске уније за Западни Балкан тежак ударац државама региона и Србији, јер релативизује њен улазак у ЕУ, али не релативизује притисак на Србију да ургентно реши питање Косова и Метохије.

„Ургентно, по мом мишљењу, значи да ће власт у Србији притиснути већ ове године. Западни партнери из Европе и САД инсистирају да се то реши што пре јер су се уморили од те приче и Александра Вучића, Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја и свих таквих људи са којима се радије више не би виђали, дружили и разговарали“, навео је Јеремић.