Народна странка

Јеремић: Нећемо скоро у ЕУ, али морамо достићи европске стандарде

Јеремић: Нећемо скоро у ЕУ, али морамо достићи европске стандарде

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да Европска унија не планира проширење у догледно време, свакако не пре 2025. године, али да би Србија требало да се труди да достигне европске стандарде друштва, јер је то у њеном интересу.  

„Када их једном достигнемо и испунимо критеријуме за евентуално чланство, о томе ће се изјаснити грађани Србије, као и чланице ЕУ. Став Народне странке је да би требало свеједно да тежимо изградњи модерног европског друштва“, рекао је Јеремић гостујући на Радиотелевизији Војводине.

Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, истакао је да је „прича Српске напредне странке странке о Европи на нивоу слогана“, јер је Србија под влашћу СНС сваким даном све даља од европских стандарда, по свим критеријумима.  

Председник Народне странке је навео да је Србија највише шанси пропустила током деведесетих година, када су на власти били исти људи који је и данас воде.

Јеремић је, поводом предстојећих београдских избора, рекао да коалиција „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ има свеобухватан програм, чије ће спровођење по доласку на власт бити пример за целу Србију.

„Београдски избори нису само избори за Скупштину Београда. Ако СНС изгуби у Београду, њихова власт ће се срушити као кула од карата у целој Србији“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је у Београду већина грађана незадовољна влашћу у и да ће опозиција победити ако на изборе 4. марта изађе 900.000 људи.