Народна странка

Јеремић и Антић: Режим Београд довео до инфаркта, победићемо их 4. марта

Јеремић и Антић: Режим Београд довео до инфаркта, победићемо их 4. марта

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ има највише шансе да „уздрма СНС машину“ и позвао све незадовољне Београђане, који су већина у главном граду, да свој глас дају тој листи и тако покрену промене и у целој Србији.

„Нема никакве дилеме да је Драган Ђилас супериоран кандидат у односу на Синишу Малог, Горана Весића и све ликове из напредњачке плејаде која већ четири године управља Београдом. Ђилас је, уз сво уважавање осталих опозиционих кандидата, најспособнији кандидат за градоначелника и зато смо се определили да га подржимо“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Упитан да ли Ђилас „себе квалификује као лидера опозиције“, Јеремић је одговорио да је потребно концентрисати се на изборе у Београду и на њима остварити најбољи резултат и изабрати најбољу могућу и најкомпетентнију градску власт.

Јеремић је оценио да је напредњачки режим спреман на све да остане на власти и да нико од опозиционих актера није способан да се сам супротстави „бруталном систему спремном на сваку злоупотребу“, и додао да се Народна странка зато од почетка залагала за што шири опозициони фронт.

Члан Политичког савета Народне странке, историчар Чедомир Антић, рекао је да београдски избори нису само избори за Скупштину Београда, него и избори за „бити или не бити демократије у Србији“.

„Демократија је угрожена и имамо посла са влашћу која је уназадила Београд. Они су намерно довели до инфаркта Београда да би показали како имају више градилишта, а спровели су половичне мере, Славија није решена, док Београд на води касни“, рекао је Антић.

Антић је истакао да у таквој ситуацији „нема много избора“ и да је Ђилас најозбиљнији противкандидат владајућој коалицији у Београду.  

„Или ће се гласати за листу СНС која се крије иза лекара и балерина јер је непопуларна у Београду или за коалицију ’Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују’, која се на претходним изборима афирмисала као демократска опозиција“, рекао је Антић.