Народна странка

Јеремић: Ако их не победимо, криминал ће преузети државу

Јеремић: Ако их не победимо, криминал ће преузети државу

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас су београдски избори најважнији од 2000. године због опасности од окончања отпочетог процеса сједињавања државе и организованог криминала, а ако се то догоди, криминалци блиски власти више неће "само претити", него ће „преузети државу и почети да убијају, као што је то данас случај у Косовској Митровици".

„Тај процес је почео и ако држава и мафија постану једно, онда ћемо имати нешто слично Црној Гори, где власт не пада већ деценијама. Морамо то да спречимо, ако желимо иоле просперитетну будућност", рекао је Јеремић гостујући на телевизиј Маг.

Јеремић је навео да ће, ако власт не буде промењена, цела Србија почети да изгледа као север Косова и Метохије, "које више није најсигурније место за живот".

Председник Народне странке је рекао да је од укупно 24 листе власт лансирала или подржала више од две трећине листа које немају шансе да пређу цензус, и то је учињено да би се гласови тих листа прелили Српској напредној странци.

„Свако ко гласа за листу која остане испод цензуса дао је глас СНС-у. Када будете гласали, размислите да ли ћете им поклонити свој глас. Наша листа 'Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују' има апсолутно највише шансе да уздрма режим“, поручио је Јеремић бирачима.

Јеремић је рекао да власт намерава да потпише споразум којим би Косову била омогућена столица у УН и да Запад због тога окреће главу од репресије у Србији, али да се боји да то не би био крај уступцима који ће се након тога тражити од званичног Београда.

„После тога би на ред дошли уступци везани за Босну и за многа друга питања која још нису решена на Балкану. Таква врста попуштања, коју су чинили у бриселским преговорима, закономерно води све већим захтевима и ако се томе не стане на пут, бојим се да ће многи национални ресурси и интереси озбиљно бити доведени у питање“, додао је Јеремић.