Народна странка

Јеремић: Предводићемо нову већину у Скупштини Београда

Јеремић: Предводићемо нову већину у Скупштини Београда

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да расте подршка грађана листи „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“, која ће бити предводник нове одборничке већине у Скупштини Београда, ако оџив на београдским изборима буде висок.

„Три од четири житеља престонице који имају право гласа сасвим сигурно неће подржати Српску напредну странку 4. марта. Зато власт чини све да се што је могуће већем броју људи смучи од помисли на изборе и политику“, рекао је Јеремић у интервјуу листу „Блиц“.

Председник Народне странке рекао је да је зато кључни изазов листе окупљене око Ђиласа да допре до свести грађана да се једино изласком на биралишта ствари у држави могу променити набоље и да је апстиненција најјачи адут режима у борби за опстанак.

Јеремић је додао да је две трећине пријављених листа, више или мање нескривено, прикупило потписе уз директну помоћ власти, али и добило разне друге врсте подршке, пре свега финансијску.

Реч је о скандалу какав није забележену у историји вишестраначја у Србији, чији је врхунац „безобразлук око Љубише Прелетачевића Белог“, додао је Јеремић.

„Одлука да се прибегне овако беспризорним средствима је јасан показатељ нервозе режима и њихових грчевитих напора да се што је могуће више грађана превари тако да њихов глас остане испод цензуса, чиме би се он де факто прелио СНС-у“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да је од свих опозиционих листа, једино коалиција „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ сасвим сигурно изнад цензуса и неће бити спремна на колаборацију са СНС после избора.

„То би требало имати у виду приликом одлучивања кога да заокружите на бирачком листићу“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије, рекао је да је у преговорима о Косову и Метохији остало једино да се стави потпис на споразум који би Приштини омогућио столицу у УН, а Србији климаво обећање да би можда могла приступити ЕУ у неком тренутку након 2025. године.

„То је неприхватљиво. Још увек није касно да се избегне такав сценарио, али то неће бити могуће с овом влашћу“, рекао је Јеремић.