Народна странка

Јеремић: Нема инвестиције Мериота у Врањску Бању

Јеремић: Нема инвестиције Мериота у Врањску Бању

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да америчка компанија Мериот не планира  никакву инвестицију у Врањску Бању.

„Ове недеље је централа компаније Мериот саопштила у Гласу Америке да не намерава да уложи ишта овде. Рекли су да су се са “Миленијум тимом” договарали само о продаји своје франшизе. Александар Вучић и Ана Брнабић покушавају да отимање Врањске Бање представе као страну инвестицију, а ради се само о перионици новца који је узет од грађана“, рекао је Јеремић у Врањској Бањи.

Он је поручио да се радује суђењу против компаније Миленијум тим које је заказано за 1. новембар, јер поменута компанија „не може да докаже ишта од онога што тврди у својој тужби“.

„Народна странка је донела одлуку да коруптивна хоботница Миленијум тима буде један од главних фокуса наше пажње у наредном периоду. До краја ћемо осветлити све њиховне коруптивне радње. За то предузимамо и међународне кораке, и очекујем повећано интересовање међународне јавности, као и истраге с тим у вези“, рекао је Јеремић.

Поводом изградње државних станова за припаднике система безбедности које изводи “Миленијум тим”, Јеремић је истакао да Народна странка подржава такву идеју, али не и „крађу приликом изградње станова за војску и полицију“.

„Исто тако, подржавамо ревитализацију Врањске Бање, али не и прање новца преко леђа грађана. Не подржавамо ни срамоћење Србије након што се Мериот јавно провуче из овог пројекта, што је по мени прилично вероватно“, поручио је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић истакао је да је Врањска Бања најпољи пример на који начин „бахата и корумпирана напредњачка власт наставља да бруталном пљачком преноси државну имовину у приватне џепове“.

„Механизација Миленијум тима ради на својим приватним парцелама, гради приватне објекте и то тако што је неко из државе одлучио да им то поклони“, рекао је Алексић.

Он се осврнуо и на изјаву премијерке Ане Брнабић која је рекла да је патриотски чин Миленијум тима да купи Врањску Бању за 1,8 милиона евра.

„Заборавила је да је вредност Врањске Бање процењена на 6 милиона евра или да је тој патриотској фирми држава касније дала 10 милиона евра бесповратно да раде овде шта хоће. Због тога ће ићи у затвор сви они који учествују у оваквој пљачки укључујући Александра Вучића који је јавно слагао да је Миленијум тим ово платио 7-8 милиона евра“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је подсетио на извештај Савета за борбу против корупције у коме се наводи предмет могуће корупције у приватизацији Врањске Бање

„Питам републичког јавног тужиоца Загорку Доловац да ли је чула за извештај; питам тужилаштво и полицију да ли су део исте државе; ко ће да реагује на овакву пљачку и корупцију или ће сви да ћуте, а “Миленијум тим” да се бахати, троши наш новац и напада и тужи свакога ко се усуди да говори против њих“, упитао је Алексић.