Народна странка

Саопштење Народне странке: Таблоиди лажу да би оправдали режим

Саопштење Народне странке: Таблоиди лажу да би оправдали режим

Покушавајући да скрене пажњу јавности са чињенице да је приморао српске судије на Косову и Метохији да се закуну Хашиму Тачију на такозваном косовском Уставу, режим Александра Вучића је пласирао кроз таблоид Информер ноторну неистину да су представници опозиције, Вук Јеремић и Саша Јанковић, на састанку са замеником помоћника америчког државног секретара „тражили финансијску помоћ“ и залагали се за "рат са Русијом“.

Осим чињенице да су се председници Народне странке и Покрета слободних грађана, заједно са осталим лидерима опозиције, сусрели са америчким изаслаником Хојтом Брајаном Јијем, све остало што је Вучићев таблоид објавио је безочна лаж и режимска манипулација.

За разлику од актуелног режима, Народна странка ради у интересу своје државе и народа, а сви програмски циљеви за које се залажемо су јавно доступни и објављени на сајту организације. Међу њима се налази и војна неутралност.

Оваквим дезинформацијама наноси се несагледива штета и међународном угледу Србије, јер се садржај разговора са иностраним званичницима фалсификује од стране режимских гласила.
Председници Народне странке и Покрета слободних грађана ће зато тужити режимски таблоид Информер, који је још једном штеточинском режиму послужио као канал за медијску манипулацију и обрачун са правом опозицијом.

Информативна служба Народне странке