Народна странка

Јеремић: Режим у Србији ћути и игнорише политички прогон Милана Кнежевића у Црној Гори

Јеремић: Режим у Србији ћути и игнорише политички прогон Милана Кнежевића у Црној Гори

Народна странка са жаљењем констатује да је Милан Кнежевић, један од лидера најјачег опозиционог савеза у Црној Гори - Демократског фронта и председник Демократске народне партије, постао жртва политичког прогона, неприхватљивог за савремену Европу којој тежимо.

Одлука вишег суда у Подгорици да Кнежевићу не дозволи одлагање затворске казне од четири месеца, чиме му се онемогућава да учествује у кампањи за председника Црне Горе, представља грубу инструментализацију правосуђа током изборног процеса.

На тај начин се жели дискредитовати целокупна опозиција и један од њених водећих представника, и то у тренутку када су се све релевантне политичке странке у Црној Гори, упркос свим својим разликама, окупиле око једног председничког кандидата, чијом би победом започео процес демократизације Црне Горе.

Овакав модел обрачуна са политичким противницима захтева осуду свих демократских снага које сматрају да и овај део Европе треба да буде простор слободе и демократије, а не сива зона којом управљају корумпиране и уцењене локалне аутократе.

С тим у вези, осуђујемо ћутање власти у Београду која игнорише прогон једног од политичких представника наших сународника у Црног Гори, зарад неговања партнерских односа са себи блиским и сличним режимом у Подгорици.
 
Председник Народне странке

Вук Јеремић