Народна странка

Јовановић: Србија под Вучићем губи утицај и углед

Јовановић: Србија под Вучићем губи утицај и углед

У још једној ТВ емисији у којој је гостовао сам себи, Александар Вучић је покушао да се представи као гарант независности и суверенитета Србије.

Једини проблем је што он за протеклих пет година нема никаквих објективних резултата, па се све свело на читање оцена из студентске књижице. 

Уместо давања даљих олакшица, Европска унија нам враћа једну једну врсту виза 2020. године. Нема ни оквирног датума за приступање Србије овој организацији, иако је то Вучић представио као стратешки циљ.

Актуелни председник није успео већ 1660 дана да обезбеди заједницу српских општина за косовске Србе, што га није спречило да у том периоду у потпуности преда тзв. Републици Косово наш правосудни, безбедносни и административни систем. Није му изгледа познато основно правило међународних преговора, да се ништа не даје док друга страна не изврши своје обавезе. 

Копирајући српску спољну политику «4 стуба», Вучић је и са Кином покушао да изгради садржајан однос. На жалост, ни километар пруге Београд-Будимпешта није изграђено, иако је то још 2013. најављено као кључни билатерални пројекат.

Међународна позиција се не може градити кроз константни ружичасти самомаркетинг, нити бирајући на кључне државне функције људе Александра Вулина и Марка Ђурића. 

Народна странка сматра да Србија заслужује много бољу позицију у свету. Предуслов за то је одлазак овог некомпетентног и неодговорног режима.‎

 

Никола Јовановић

Потпредседник Народне странке

31. 10. 2017.