Народна странка

Режим све богатији, подсмева се грађанима Србије

Режим све богатији, подсмева се грађанима Србије

Режим Александра Вучића се очигледно само декларативно залаже за борбу против корупције и за законитост у деловању, а у пракси његови највиши функционери и сарадници својим чињењем изигравају законе, акумулирају у потаји лична богатства и подсмевају се грађанима Србије.

Након још неразјашњеног случаја прикривања порекла имовине министра Александра Вулина, случаја познатог као "тетка из Канаде", најновија афера је имовинска карта министра без портфеља Ненада Поповића, који је, како је објавила истраживачка мрежа “Крик”, сакрио од очију јавности на офшор рачунима више десетина милиона евра.

Народна странка позива Агенцију за борбу против корупције да истражи, не само имовину Ненада Поповића, већ и имовину свих осталих бивших и актуелних функционера овог ненародног режима, укључујући  и Николу Петровића. 

Недопустиво да пријављена имовина државних функционера не одговара стварној имовини, као и да се не зна порекло имовине најистакнутијих представника ове власти. 

Народна странка се залаже за нулту толеранцију према корупцији, за именовање специјалног тужиоца за високу корупцију, као и за хитно доношење закона о пореклу имовине.

 

Народна странка

06. 11. 2017.