Народна странка

Јовановић: Ко лаже, Зорана Михајловић или Александар Вучић?

Јовановић: Ко лаже, Зорана Михајловић или Александар Вучић?

Позивам министарку саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да одговори на кључна питања из свог ресора, уместо што се бави политиканством, изиграва портпарола Српске напредне странке и вређа опозицију и стручну јавност.

Зорана Михајловић би, за почетак, требало да грађанима одговори на следећа питања од јавног интереса у вези са авио саобраћајем у Србији:

1.   Зашто не постоји студија о оправданости давања београдског аеродрома Никола Тесла у концесију, што је законска обавеза?

2.   Зашто је уговор о концесији још тајан, што је противно Закону о доступности информација од јавног значаја?

3.   Зашто је у јуну 2017. године похвалила „заједнички тимски рад“ Града Ниша и Владе Србије на развоју нишког аеродрома „Константин Велики“, да би данас тврдила да Град Ниш не би требало да има икакве везе са аеродромом?

4.   Зашто је у фебруару ове године изјавила да по основу концесије за аеродром „Никола Тесла“ нема ограничења путника на нишком аеродрому, ако Александар Вучић тврди супротно? Ко лаже, Зорана Михајловић или Александар Вучић?

Када Зорана Михајловић одговори на ова питања, поставићу јој питања и у вези са Коридором 10, за који је гарантовала да ће бити завршен до априла 2017. године.

 

Никола Јовановић,

потпредседник Народне странке