Народна странка

Неосновани и тенденциозни напади на Владимира Вучинића

Неосновани и тенденциозни напади на Владимира Вучинића

Народна странка и Владимир Вучинић са гнушањем одбацују медијске наводе из данашњег Блица, да је њен члан председништва, адвокат Владимир Вучинић, «кадар Јул-а», као и инсинуације из текста да је «прелетач».

„Никада нисам био члан Јул-а, нити на било који начин близак тој партији. Напротив, био сам редовни учесник демонстрација против владајућег режима деведесетих“, изјавио је Вучинић.

Кривични поступак против Чедомира Јовановића, који се помиње у Блицу, водио се по службеној дужности, а тада надлежни судија Вучинић изрекао је условну осуду, којом је био задовољан и г-дин Јовановић, јер се на њу није ни жалио.

У вези «спорног» кредита из текста Блица, потпуна је неистина да се радило о кредиту за стан, већ је у питању била адаптација породичне куће, и то у вишеструко нижој противвредности од објављене. Владимир Вучинић и данас отплаћује тај кредит.

Подсећамо да су у то време оснивачи данас владајуће странке добијали нове станове у власништво.

Народна странка се поноси чињеницом да је Владимир Вучинић њен члан и истакнути функционер. Он је својим радом у правосуђу и стручним интегритетом постао синоним за судску независност, као и за одбрану достојанства судске функције. Након две деценије судијског стажа, важио је међу својим колегама за једног од најбољих судија, чије су пресуде редовно потврђиване од стране виших судских инстанци.

Практично је отеран је са функције председника Специјалног суда за организовани криминал, јер је судио по закону и није хтео да трпи притиске извршне власти. Високи савет судства је накнадно донео одлуку да је судија Вучинић правилно поступао.

Народна странка ће, упркос неистинама које се пласирају у медијима против њених чланова, наставити да буде најјачи борац за независно правосуђе и најгласнији заговорник строге поделе власти на извршну, судску и законодавну. Борићемо се свом снагом против извршне власти која је људе попут Вучинића покушала да маргинализује, само зато што нису пристали да буду њени слепи послушници, већ су радили по закону, у интересу свих грађана Србије.

 

Народна странка

30. 10. 2017.