Народна странка

Ковачевић: Вучић обрукао Србију, његов одлазак на сахрану Амфилохија је апсолутни фијаско

Ковачевић: Вучић обрукао Србију, његов одлазак на сахрану Амфилохија је апсолутни фијаско

Потпредседник Народне странке и драмски писац Синиша Ковачевић рекао је данас агенцији Бета да је одлазак председника Србије Александра Вучића на сахрану митрополита Амфилохија доживео "апсолутни фијаско".

Ковачевић је казао да је Вучић боравак у Подгорици хтео да представи као "освајање Троје", али да у томе није успео.

"На сахрану се не позива, али се и не иде на сахрану код комшије с којим си се судио због бразде или међе или кога си пре тога покушавао на све могуће начине да облатиш користећи медије. Немају они стида, поновило се оно исто што се дешавало с Оливером Ивановићем, само што овде смрт није била насилна", рекао је Ковачевић.

Према његовим речима, Црногорци су људи који поштују смрт, "јер се смрти никада нису плашили".

"Није редак случај да Црногорац пређе 500 или 1.000 километара да би изјавио саучешће", казао је он.

На питање да ли је Вучић ризиковао или показао велику храброст што је отишао на сахрану митрополиту Амфилохију, како су то поједини београдски медији представили, Ковачевић је казао да никакав ризик није постојао.

"Шта су очекивали, да ће га дочекати као у Сребреници и гађати ципелама? Дакле, није било потребно ни трунке храбрости, нити је било било каквог ризика", оценио је Ковачевић.

Ковачевић тврди да је Вучић отишао у Подгорицу с циљем да "завади" народ и архијереје Српске православне цркве.

"Ако су месецима водили кампању против митрополита Амфилохија, у којој су предњачили његова екселенција Марко Ђурић и режимски медији, зашто су онда отишли на сахрану? Тим људима ништа није свето", казао је Ковачевић.

Он је истакао да су владике донеле исправну одлуку што нису дозволили да Вучић држи говор на сахрани.

Гостовање на ТВ Вијести, казао је Ковачевић, показало је зашто Вучић избегава тв дуеле и зашто гостује само код "својих" новинара.

"Новинар ТВ Вијести је са професионалном озбиљношћу приступио свом послу и Вучићу није дозволио да му поставља контра питања, да мења тему и замењује тезе. Показало се да тамо где је потребан конкретан одговор Вучић не може да га да", рекао је Ковачевић.

На питање Бете да ли је било примерено да председник Србије држи конференцију за новинаре у време док је трајала архијерејска литургија у Храму Христовог васкрсења и да се делегација Србије појави у храму тек пред завршетак литургије, Ковачевић је казао да је тим поступком Александар Вучић "обрукао" државу Србију.

"Вучић је имао потребу да и на дан митрополитове сахране буде у центру пажње. Уместо да присуствује опелу, он је на неком степеништу причао да ће Црној Гори поклонити књиге. Срамота су за Србију оне празне столице у храму које су остављене за српску делегацију", оценио је потпредседник Народне странке.

Ковачевић је казао да се Вучићу пред сваки одлазак у иностранство може поставити питање: "Председниче, где нас данас брукаш?".

Према његовим речима, одлазак Вучића на сахрану митрополита Амфилохија је била још једна "колективна брука у већ постојећем низу".

"Као седење на шамлици код Трампа, као вишесатно чекање на пријем код Путина, као полузагрљај код Си Ђинпинга...", закључио је Ковачевић.