Народна странка

Народна странка захтева повлачење уставних амандмана

Народна странка захтева повлачење уставних амандмана

Народна странка захтева од Министарства правде да повуче скандалозан предлог уставних амандмана из области правосуђа и да уважи апеле Високог савета судства, Врховног касационог суда,  Државног већа тужилаца, Удружења судија, Удружења тужилаца Србије и стручне јавности.

Апсолутно цело правосуђе је оценило да је предлог уставних промена неприхватљив и опасан по независност судства и владавину права.

Уместо да без одлагања реагује повлачењем амандмана, Министарство правде притом допушта да његов чиновник, помоћник министра Чедомир Бацковић, коме није био допуштен упис у адвокатску комору због недостојности, јер је претходно кривично осуђиван, јавно вређа судије и тужиоце. 

Евидентно је да господин Бацковић не може да контролише анимозитет према тужилачкој и судској професији као и сваки бивши осуђеник, али и адвокатури, која га није примила у своје редове. Чедомир Бацковић је као и сваки други део хоботнице СНС-а доживео „својих пет минута“ када ће моћи да се освети бољима од себе.

Народна странка пита Владу Републике Србије да ли су особине и искуство Чедомира Бацковића биле разлог његовог именовања за координатора Групе за рад на новој Националној стратегији правосуђа, и ако је тако, одакле онда толика мржња овог режима према правосуђу.