Народна странка

Јовановић: Има ли Београд градоначелника?

Јовановић: Има ли Београд градоначелника?

Ове недеље навршиће се месец дана од како је изабран нови градоначелник Београда. Нажалост, он у том периоду није изнео свој став ни по једном важном питању за српску престоницу.

Зато јавно постављамо питање, има ли Београд градоначелника?

Зашто господин Зоран Радојичић, који номинално врши ту функцију, ћути када се руши зграда „Икаруса“, најстарије здање Новог Београда, противно мишљењу Комисије за урбанизам Београда? Зашто ћути док сећање на почетке српске авијације и 72 погинула у одбрани Београда руши инвеститор коме ни име не знамо?

Како је могуће да нови градоначелник нема став по питању концесије за прераду отпада у Винчи, која ће Београђане коштати фиксно милијарду и 150 милиона евра, а реч је о инвестицији од објективно 200 милиона евра?

Да ли је могуће да градоначелник није рекао ни реч о укидању железничке станице у ужем градском језгру? Да ли и он мисли да је градска железница „омча око врата“ за Београд?

Да ли има решење за листе чекања у београдским обдаништима и за ненормално скупо даљинско грејање?

Да ли је и његов приоритет гондола од 15 милиона евра, или би те паре уложио у три нова дома здравља, што је отприлике иста цена?

Господин Радојичић је најавио неки нови тим, али на Пинку и Студију Б и даље сваки дан виђамо само стара лица.

Београд је сувише велики град да би могао да функционише без градоначелника. Уколико он заиста постоји и нешто жели да ради, нека се коначно изјасни о овим кључним питањима.

 

Никола Јовановић

потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда