Народна странка

Народна странка: Притисци на медије широм Србије, режим новац грађана троши на партијску пропаганду

Народна странка: Притисци на медије широм Србије, режим новац грађана троши на партијску пропаганду

Народна странка најоштрије осуђује притиске, претње и уцене којима су изложени локални медији, од којих је последњи пример притисак на зрењанинску телевизију КТВ.

Народна странка указује да је напредњачки режим Александра Вучића успоставио систем пријатељских и непријатељских медија, у којем на средства из буџета по основу пројеката могу да рачунају само медији који шире примитивну партијску пропаганду СНС-а.

Централа СНС-а свим локалним самоуправама шаље спискове медија одређених да добију средства и прецизан износ новца намењен сваком медију појединачно, док општине и градови само формално расписују конкурсе и одлучују о додели средстава медијима.

Средства, по правилу, не добијају локални медији који објављују корисне сервисне информације значајне грађанима, него новац иде разним информерима и хепијима, који искључиво спроводе најпримитивнију пропаганду СНС-а.

Народна странка залаже се за принцип да средства за подршку медијима које додељују локалне самоуправе морају служити за подршку локалним медијима, који су усмерени на проблеме и теме од интереса за грађане тих средина.