Народна странка

Народна странка: Стефановић мора хитно да буде смењен због десетина нерешених убистава

Народна странка: Стефановић мора хитно да буде смењен због десетина нерешених убистава

Убиство познатог београдског адвоката Драгослава Огњановића, које је узнемирило јавност у Србији, последње је у низу од 80 убистава са одликама мафијашких ликвидација од 2012. године, од којих је решено тек шест.

Народна странка захтева да неспособни министар унутрашњих послова Небојша Стефановић буде хитно смењен, јер осим што не ради свој посао, он штити криминалце блиске власти стварајући најопаснији тип такозваних мафијаша са полицијском значком.

Питамо Стефановића да ли је истина да нека службена лица из његовог личног окружења у полицији, која су на високим положајима у систему јавне безбедности, имају директне и непосредне везе са клановима умешаним у убиства, о чему су медији у Србији писали више пута?

Стефановић се у дану убиства Огњановића хвалио успесима МУП-а, а годинама прећуткује да је по истраживању Мерцера из 2016. године Београд на другом месту најнебезбеднијих градова Европе, после Кијева, где је беснео рат, а по индексу небезбедности којим се мери степен корупције, криминала и унутрашње стабилности.

Грађани оправдано страхују јер им безбедност зависи од министра унутрашњих послова коме је то прво радно место, керамичара на месту директора БИА, старлете која управља криминалистичком полицијом и министра одбране који се првенствено бави слављењем лика и дела свог партијског шефа и урушавањем односа са суседним државама.

Стање је лошије него деведесетих година, када су убиства усред дана била редовна појава, а убиство Огњановића јасно показује да мафијашки обрачуни у Београду нису прошлост већ крвава садашњост.

Министар унутрашњих послова који није у стању да обезбеди право на живот својим грађанима и гарантује безбедност у држави, мора хитно да оде са те функције.