Народна странка

Гајић: Заштитити правосуђе од утицаја извршне власти

Гајић: Заштитити правосуђе од утицаја извршне власти

Одбијањем приговора Наташе Јеремић, Више јавно тужилаштво у Београду потврдило је одбацивање кривичне пријаве против Миленка Јованова, СНС и Александра Вучића због оптужби да је она шеф нарко мафије у Србији.

Тужилаштво је таквом одлуком, коју је потписао заменик јавног тужиоца Слободан Нешовић, Наташу Јеремић дефакто поново прогласило за вођу “целокупног нарко тржишта у Србији”.

Истовремено је тужилаштво утврдило да нема доказа кривичних дела од стране осумњичених за аферу “Јајинци”, чиме се отвара питање: да је ће власт сада Наташу Јеремић оптужити и за кријумчарење оружја и за лажни покушаја атентата на Вучића?

Уколико којих случајем Наташа Јеремић није крива и за ово, Народна странка поставља питање: да ли ће министри Вулин и Стефановић, који су недељама говорили о наводном покушају атентата и стотинама умешаних, сада бити оптужени за кривично дело ширење панике, из члана 343. Кривичног законика?

Честити припадници МУП-а Србије, као и поштене судије и тужиоци данас црвене због оваквог понашање извршне власти Српске напредне странке.

Зато се Народна странка залаже за заштиту правосуђа од утицаја извршне власти, али и лустрацију свих оних који су злоупотребљавали државне функције и државне ресурсе.


Председник Правног савета Народне странке
Владимир Гајић