Народна странка

Рашковић Ивић: Замрзнути локалне изборе до окончања дијалога

Рашковић Ивић: Замрзнути локалне изборе до окончања дијалога

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да је логично да се предстојећи избори у Зајечару, Косјерићу и Прешеву замрзну док трају преговори о изборним условима између власти и опозиције.

„Ако нисмо били задововољни у јуну изборним условима, како да на изборе изађемо сада када се ништа није променило? То је принципијалан став. Не можете ући у трку ако се налазите у џаку са везаним рукама и ногама, а опозиција се налази у таквој ситуацији“, рекла је Рашковић Ивић Новој С.

На питање када ће дијалог почети, Рашковић Ивић је изјавила да разговор са влашћу већ није добро почео.

„Лопта је у дворишту међународних посредника и они су ти који треба да дају сигнал, а од власти је то Ивица Дачић“.

Она је подсетила на предлог Народне странке да преговарачи буду Бојан Пајтић и Слободан Самарџић и објаснила зашто се некима не допада та идеја.

„Неки из опозиције мисле да би два лидера или активна политичара требало да буду опозициони представници. Са друге стране, постоји оправдана бојазан да ће ко год буде преговарач бити пуштен кроз топлог зеца попут владике Григорија кога нико није ни предложио за преговарача“, рекла је Рашковић Ивић.

Поводом хапшења криминалне групе Вељка Беливука, Рашковић Ивић је истакла да поздравља сваки удар државе на мафију, али да сумња да ће даља истрага бити вођена неометано.

„Потпуно је немогуће да један режим какав је режим Александра Вучића одмах процесуира они који лоше говоре о њему на друштвеним мрежама, а ове људе који су убијали држава није знала. Не може мафија бити јача од државе ако нема из саме државе помоћника и то у високим структурама“, закључила је Рашковић Ивић.