Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Опозицији треба уговор са народом

Санда Рашковић Ивић: Опозицији треба уговор са народом

Странке и покрети у опозицији имају међусобне разлике, али у време катастрофалног режима треба да се уједине око борбе за демократију, рекла је у интервјуу за Дојче веле потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић.

“Кад имате хаварију, катастрофу, поплаву, онда у шумском свету на истом деблу спас налазе и фазан и лисица који иначе не би у нормалним ситуацијама могли да буду заједно. Тако је и овде: сматрамо да је ово један од најгорих режима које смо имали, да употребим Вучићев речник, „у историји Србије“. 

Сматрамо да је потребан широки фронт опозиције, сабирање око онога што нас спаја. Истина је да нас многе ствари раздвајају, али има још више онога што нас спаја, пре свега борба за демократију, људска и радничка права, слободу медија, бољи стандард грађана. Поготово у Београду нема ниједног разлога да опозиција не буде заједно”, изјавила је Рашковић Ивић.

Она је подвукла да договор не сме да буде само једнократан и за један дан по систему ‘хајде да победимо власт па куд који мили моји’.

“Треба да направимо међусобни уговор, а и уговор са народом око тога шта желимо да постигнемо. Пре свега ко ће бити наш кандидат за градоначелника, ко ће бити његов тим, шта тај тим жели да постигне, а све у одређеном року. Ако направимо такав договор неће бити страха да ће се опозиција распасти, да ће свако да крене на своју страну и продаје се коме стигне”, оценила је потпредседница Народне странке.

Уптана да ли ће Народна странка изаћи на београдске изборе на истој листи са Покретом слободних грађана и да ли су ‘наговорили’ Драгана Ђиласа да буде кандидат за градоначелника, Рашковић Ивић је навела да постоји стална и јако добра комуникација господина Јеремића и господина Јанковића.