Народна странка

Рашковић Ивић о нападу на Јовицу Тодоровића: Бес власти због захтева да буде саслушана

Рашковић Ивић о нападу на Јовицу Тодоровића: Бес власти због захтева да буде саслушана

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је у Дану уживо да "види да је захтев Народне странке да буду саслушани председник Вучић и министар Вулин изазвао код 'ових на власти, тачније код председника Вучића' пароксизам беса и салву увреда упућених господину Јовици Тодоровићу који је адвокат и члан Народне странке". "Морам да вам кажем, кад сте на власти, а неко ко је неоспорно криминалац вас спомене, ви сте дужни одговоре. То не имплицира да ми верујемо Беливуку и Миљковићу да они говоре истину, али они су рекли нешто што је индиција коју треба испитати", каже она.

Народна странка позвала је да због навода Вељка Беливука и Марка Миљковића буду саслушани председник Александар Вучић и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Рашковић Ивић каже да види да је тај захтев Народне странке изазвао код „ових на власти, тачније код председника Вучића пароксизам беса и салву увреда упућених господину Јовици Тодоровићу који је адвокат и члан Народне странке“.

„Наш став је здраворазумски став. Морам да вам кажем, кад сте на власти, а неко ко је неоспорно криминалац вас спомене, ви сте дужни одговоре. То не имплицира да ми верујемо Беливуку и Миљковићу да они говоре истину, али они су рекли нешто што је индиција коју треба испитати“, каже она.

Додаје да им се тиме „не даје никакав кредибилитет“.

„То може да буде начин одбране, и баш зато да се докаже да је то начин њихове одбране. Да сам на месту Вулина и Вучића, ја бих се сама јавила, а не да причам да ћу на полиграф. То полиграф правосуђе је смешно и оно је популистички став намењен за људе који су неуки да би се импресионирали. Ако бих хтела да се ослободим таквих немилих оптужби које ми неки људи који су неоспорно криминалци дају, ја бих се врло радо јавила као сведок и мислим да тужилаштво треба да позове ову двојицу као сведоке. Ја знам да је то неугодно, знам да је неугодно одговарати на питања јер вас етикетирају овакви криминалци, али ако је то обичај у правосуђу озбиљних земаља, онда не видим зашто то не би било и овде у Србији“, каже она.

Истакла је да није тачно „оно што пишу таблоиди да се опозиција сврстава уз криминалце“.

„Ми се сврставамо уз владавину права. И ако неко неког помене, а тај неко заузима високу функцију, тим пре је позван да са себе скине љагу и изађе пред тужилаштво“, каже Рашковић Ивић.

преузето са портала Н1