Народна странка

Режим пада када нестане страх

Режим пада када нестане страх

Напредњачки режим Александра Вучића почива на страху и срушиће се преко ноћи као кула од карата када страха нестане, изјавио је вечерас председник Народне странке Вук Јеремић.

То ће се десити у не толико далекој будућности, а предводник ће бити Народна странка, рекао је Јеремић на трибини странке у општини Раковица.

Јеремић је истакао да ће режим почети да пада оног тренутка када доживи први пораз и додао да власт нема решење за оне који против ње стоје чврсто и мирно.

Народна странка се због тога снажно залаже да сви станемо у што шири фронт, јер је противник бескрупулозан и можемо му се супротставити искључиво на организован начин, рекао је лидер народњака.

Јеремић је поновио да власт врши економски притисак на предузетнике тако што само пожељнима враћа ПДВ, и да је због тога заостатак у повраћају ПДВ нарастао на 33 милијарде динара.

То је пљачка и економско насиље над предузетницима, закључио је Јеремић.

Потпредседница Народне, Санда Рашковић Ивић рекла је да режим сеје егзистенцијални страх и да власт рачуна да се људи боје од губитка посла.

Према њеним речима, људи због притиска размишљају како ће гласати на изборима, а знају да се може добити посао само преко партијске књижице.

Нема те групе у Србији према којој власт није починила насиље, отели су пензије, осиромашили људе и онемогућили нормално лечење, истакла је она.

Потпредседница народњака је рекла да власт спроводи контролу и кретенизацију кроз медије, стално застрашује ратом и тврди да ће бити катастрофа ако Вучић више не буде на власти.

Спроводи се и насиље над децом тако што она на телевизији гледају ријалити програме, а потом то насиље понављају у школама, навела је Санда Рашковић Ивић.

Председник Правног савета Народне, Владимир Гајић рекао је да држава у последњих пет година фаворизује и промовише насиље.

Вучић се уз политичку лествицу пео промовисањем насиља. Војислав Шешељ, Томислав Николић и он били су црни тријумвират промотера насиља, рекао је Гајић.

Он је изразио бојазан да се у Србији неће догодити мирна транзиција власти, али да ће Народна странка урадити све да промена власти протекне мирно.

Генерални секретар Народне, Стефан Јовановић нагласио је да је највећи проблем младих то што не добијају могућност да покажу шта знају и да нешто ураде.

Нећемо изаћи на зелену грану док младима не дамо шансу. То је једини пут да се изборимо за њихов напредак, закључио је Јовановић.