Народна странка

Омладина Народне странке: Ставите образовање на прво место!

Омладина Народне странке: Ставите образовање на прво место!

Чланови Омладине Народне странке посетили су локацију на којој је, по најавама градских челника, овог септембра требало да буде завршена основна школа за ђаке из Лештана. Међутим, радови једва да су и почели. Грађевинске машине стоје, а радника нема.

Повереница Омладине за општину Гроцка Данијела Срећковић подсетила је да ова власт није изградила ниједну основну школу на подручју Београда уопште.

„Већ годинама градска власт најављује да ће у септембру (те године) основци коначно похађати наставу у Лештанима. Стање је и даље непромењено, те питамо градску власт када ће и да ли ће уопште испунити обећања?“ изјавила је Срећковић.

Чланица омладине Нина Вујичић се осврнула и на проблем који имају људи који живе на левој обали Дунава на општини Палилула рекавши да је „невероватно да на простору на ком живи преко 70 хиљада људи постоји само једна средња школа“.

Омладина је истакла да је квалитетно и свима доступно образовање један од основних предуслова за целокупан развој земље и да ће они наставити да инсистирају на томе да Србија буде земља знања, а не јефтине радне снаге.