Народна странка

Омладина Народне странке Стара Пазова: Због укидања железничког превоза општина да обезбеди додатне аутобуске линије

Омладина Народне странке Стара Пазова: Због укидања железничког превоза општина да обезбеди додатне аутобуске линије

Због реконструкције железничке станице у Старој Пазови укида се железнички превоз до Новог Сада на две године. Грађанима је на располагању само аутобуски превоз са четири поласка дневно. Због тога је  Омладина Народне странке Стара Пазова покренула петицију за увођење нових линија и смањење цена аутобуских карата “Ласта” превозника за Београд и Нови Сад. 

Повереница Омладине Народне Странке Стара Пазова, Ђурђица Лујић истакла је да је за већину становништва из ове општине сада отежан превоз до посла или школе.

“Поздрављамо одлуку о реконструкцији железничке станице, али захтевамо од општине да нам обезбеди алтернативни превоз до Новог Сада у виду додатних аутобуских линија. Цена аутобуских карата за студенте је 5 000 динара, а за раднике 8 000, а да при том нема полазака након 17.00 ни у једном правцу. Друга опција је Дунав превоз за који би требало да издвајамо 13 000 динара за шест дана. Град би онда требало да нам субвенционише тај превоз”, рекла је Лујић и додала да би железнички превоз “Србија воз” требало да изнајми аутобусе који ће саобраћати уместо укинутих возова. 

Она је истакла и да су многе породице у лошој финансијској ситуацији, те не могу да издвоје толико новца сваког месеца. Такође, квалитет аутобуса је лош, а поласци, не само да су ретки, већ и нередовни, па се стварају огромне гужве и нема довољно места у аутобусу за све путнике.

Омладина Народне странке Београд подржала је ову акцију и поручила да је јавни превоз проблем у свим деловима Србије и апеловала на државне органе да почну да решавају проблеме грађана и обезбеде им нормалне услове за живот.