Народна странка

Параћин: Омладина Народне странке очистила обалу Грзе

Параћин: Омладина Народне странке очистила обалу Грзе

Омладинци Народне странке очистили су обалу реке Грза код Параћина  и пут поред реке, а у акцији су учествовали омладинци из Београда, Параћина, Бора, Ћуприје и Јагодине.

„Природна богатства Србије не припадају само нама, него и генерацијама које долазе и зато смо очистили део пута и обале реке Грзе“, рекао је председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Гајић је позвао и остале опозиционе странке да се придруже акцијама очувања животне средине.

„Природа нема цену и сви заједно је морамо сачувати“, рекао је Гајић.

Председник Општинског одбора Народне странке Параћин, професор Предраг Јашовић рекао је да су омладинци показали како би требало водити рачуна о животној средини.

Јашовић је упозорио на опасност од градње малих хидроелектрана, које по Закону о заштити животне средине не би смеле да буду грађане на водотоку Грзе, и подсетио да је то река прве категорије, односно да је вода чиста и да људи могу да је пију директно из реке.

„Законом је прописано да се не сме градити мала хидроелектрана ако у реци постоје најмање две строго заштићене врсте. У Грзи живе четири такве врсте, док на обали реке и у самој реци живи чак 80 ретких врста биљака и животиња“, истакао је Јашовић.