Народна странка

Омладина: Народна странка бојкотује Вучићеву фарсу

Омладина: Народна странка бојкотује Вучићеву фарсу

Повереник Омладине Народне странке за Нови Београд Петар Митов учествовао је на дебати под називом "У сусрет изборима 2020. године – има ли демократије у Србији" у организацији Кровне организације младих Србије.

На дебати су учествовали, поред представника Омладине Народне странке, и предстваници омладина других опозиционих покрета и странака, док су представници владајућих странака бојкотовали дебату.

Митов је указао на неке кључне проблеме изборног процеса у Србији, као што су махинације са бројањем гласова, противуставна процедура гласања на Косову и Метохији, неправилности у бриачком списку, противзаконито финансирање владајуће Српске напредне странке, а као највећи проблем истакaо је медијску слику у нашој земљи и закључио  да „у свој овој какофонији захтева који се износе, долазимо само до једне ствари, а то је поштовање закона које је сасвим довољно за одржавање фер и поштених избора."

Митов је истакао да Омладина Народне странке ускоро почиње кампању "Бирам да останем" у којој ће младима представити свој програм и конкретне мере које сматрамо неопходним како би се прекинуло масовно исељавање младих из земље.

Истакао је да се омладина Народне странке залаже се за уређење здравства јер нам је у здравству потреба ред, а не редови, за субвенције младим предузетницима, а не страним робовласницима, као и за искорењивање корупције у образовању.