Народна странка

Омладина Народне странке: Црногорски сценарио могућ и за српске цркве на Косову и Метохији

Омладина Народне странке: Црногорски сценарио могућ и за српске цркве на Косову и Метохији

Омладинци Народне странке посетили су данас Грачаницу и манастир Високе Дечане на Косову и Метохији, где су разговарали са грађанима о тешким условима живота у јужној српкој покрајини и о начинима да се ситуација побољша.

Повереник омладине Народне странке Грачаница Дарко Столић рекао је да је данас тешко бити Србин на Косову и Метохији, а готово је немогуће бити опозиционар, не само због лоше власти у Приштини и проблема са Албанцима, него и због Српске листе која уз подршку режима у Београду притиска и уцењује српско становништво.

Председник Омладине Народне странке Иван Гајић истакао је да је на сваком кораку видљив криминал људи који имају директну подршку из Београда, што је један од главних разлога због којих млади људи напуштају Косово.

Гајић је навео да је „потпуно невероватна“ пасивност власти Србије према проблематичном црногорском Закону о слободи вероисповести и да ће, уколико тај закон буде спроведен у Црној Гори, некаква косовска православна црква постати реалност, а манастири Грачаница, Високи Дечани и све српске цркве њено власништво.

Омладинци су поручили да ће се Народна странка борити за очување Косова и Метохије у саставу Србије и да неће одустати ни по коју цену, и додао да Срби који  живе на Косову морају бити приоритет државе Србије, а не средство за трговину.