Народна странка

Омладина Народне странке: У времену ванредног стања на делу је огољена тиранија

Омладина Народне странке: У времену ванредног стања на делу је огољена тиранија

Омладина Народне странке најоштрије је данас осудила „иживљавање режима“ над девојком Јованом Поповић, ауторком песме „Багра“, која је већ 20 дана без икаквог разлога заточена у притворској јединици у Забели.  

Очигледно је да су они који су се осетили прозвано у поменутој песми, дочекали својих пет минута да се освете и онемогуће Јовани да заврши још једну етапу у свом школовању, наводи се у саопштењу Омладине Народне странке.

Током ванредног стања и опште опасности по здравље и животе људи, покушавамо да што мање критикујемо власт, а што више у тишини помажемо нашим комшијама, али свака толеранција има своје границе, због чега захтевамо да се прекине са кршењем закона и основних људских права, додаје се у саопштењу.

„Једина ствар која се у овом тренутку држи под контролом су медији, док све остало показује своју нефункционалност, што се јасно може видети из броја оболелих здравствених радника који очигледно нису имали адекватну опрему, као и из катастрофалних услова  у импровизованој болници на Београдском сајму“, наводи Омладина Народне странке.

„На нама је да заједно свим снагама пребродимо овај тежак период, али оно што никако не смемо заборавити јесу све лажи, малтретирања и ширење панике који су долазили из Владе Србије и кабинета председника“, закључено је у саопштењу.