Народна странка

Омладина Народне странке врећицама ћумура и свећама против поскупљења струје

Омладина Народне странке врећицама ћумура и свећама против поскупљења струје

Омладина Народне странке данас је испред Министарства рударства и енергетике одржала перформанс због најављеног поскупљења струје током којег су омладинци грађанима симболично делили свеће и врећице ћумура.

Председник омладине Народне странке Иван Гајић рекао је да су повећањем цене струје, које ступа на снагу заједно са почетком грејне сезоне, погођени сви грађани, јер ће поред цене електричне енергије поскупети и многи други производи.

„Лаж је да грађани Србије плаћају најјефтинију струју у Европи, јер се упоредном методом цене струје и куповне моћи јасно види да је и тренутна цена струје много веће оптерећење за грађане Србије, него што је за грађане много развијенијих земаља Европе“, истакао је Гајић.

„Позивамо директора Електропривреде Србије Милорада Грчића да поднесе оставу, како због некомпетентности да обавља ту функцију, тако и због кршења закона, јер се о најављеном поскупљењу није консултовао са Саветом за заштиту потрошача – крајњих купаца електричне енергије ЕПС-а, што је била његова обавеза“, додао је Гајић.

Гајић је навео да ће се Грчић по промени власти вратити у печењару чији је власник био пре него што је постављен на чело највеће компаније у Србији и пре него што му је поверено да управља сложеним системом производње електричне енергије, иако за то није имао никакве квалификације.

„Грчић је помислио да, као што је пекао прасиће, може да управља производњом струје, термоелектранама и хидроцентралама, док грађани, нажалост, на својој кожи осећају последице таквог шарлатанског приступа“, рекао је Гајић.