Народна странка

Омладинци Народне странке на протестима: Вучић мора да оде са власти да би млади остали у Србији

Омладинци Народне странке на протестима: Вучић мора да оде са власти да би млади остали у Србији

Чланови Омладине Народне странке су током прошле недеље говорили на протестима „Један од пет милиона“ широм Србије. Они су указивали на проблеме младих и представљали решења предвиђена програмом Народне странке.

Прошле среде грађанима Мајданпека обратила се чланица Омладине Нина Вујичић, која је рекла да је Србија устала зато што је понижење заменило достојанство, тиранија демократију и јер се данас „не живи, већ животари“.

„Ми морамо да победимо, не због тога да бисмо дошли на власт, него Морамо због свих младих људи, лекара, инжењера, рудара, ваше браће, деце, која свакодневно беже из ове земље“, истакла је Нина Вујичић.

У Зрењанину је у четвртак говорила Сања Надлачки, повереница Омладине Народне странке Зрењанин.

„Сада смо у ситуацији - или ми или они. Окупрали су нам државу, заузели су нам све институтције, а ми смо им потребни само као гласачка машинерија. Нећемо да гласамо на звонце. Желимо могућност избора и желимо да знамо да сви који погреше морају да одговарају за своје грешке, а не да се сакривају иза партијских књижица“, истакла је Сања Надлачки.

Омладинци Народне странке су у петак говорили на протестима у Краљеву, Сокобањи и Алексинцу.

Најмлађи говорник од почетка протеста у Краљеву, Лука Кркотић позвао је све грађане да не одустају од потраге за слободом и правдом, јер „онај који покуша, можда изгуби, али онај који не покуша је већ изгубио“.

Лазар Пауновић је у Алексинцу рекао да млади желе Србију у којој се цене част, знање и поштење, а не чланска карта.

„Ми млади не тражимо много, ништа више од онога што наши вршњаци у нормалним државама имају, а то је достојанствен живот“, додао је Пауновић.

Председник Омладине Народне странке Иван Гајић рекао је у Сокобањи да Србија пропада у сваком смислу и да више није држава.

Гајић је навео да грађани Сокобање „живе само током туристичке сезоне, од априла до октобра“, а да после тога животаре у сопственом граду у којем нема никакве перспективе за младе.

Гајић је истакао да народ није насео на тврдњу власти да у Србији мора лоше да се живи, јер зна да заслужује боље и избориће се за бољи живот.

Председник Омладине Народне странке је исте вечери у Алексинцу рекао да на улицама тог града и читаве Србије протестују најхрабрији.

„Добро запамтите лица свих људи који су овде вечерас, јер ће када ово зло оде и они који нису били овде причати да су били. Улог је будућност и слобода и зато морамо истрајати“, изјавио је Гајић.

У суботу су говорили Миша Секулић, повереник Омладине за Панчево Миша Секулић, повереник Омладине за Нови Београд Петар Митов и повереник омладине за Палилулу Филип Трајчевски.

Секулић је у Сремској Митровици рекао да млади не подржавају наредњачку власт.

„Желимо институције које ће санкционисати криминал кршење закона, без обзира да ли је починилац на власти или члан владајуће партије или није. Ако успемо у томе, наша имена биће убележена у историји као спасиоца ове државе“, рекао је Секулић.

Митов је у Смедеревској Паланци рекао да је тај град уочи локалних избора пре годину дана захватила епидемија политичког насиља у којој је претучен члан Народне странке Игор Миленковић. 

„Иако Александра Вучића називају најбољим студентом Правног факултета, изгледа да то није тачно јер је прескакао испитна питања. Прескочио је испитно питање о слободи изражавања“, рекао је Митов.

Он током шетње, на улазним вратима Општинског одбора Српске напредне странке у Смедеревској Паланци оставио пресуде Европског суда за људска права о слободи изражавања.

Трајчевски је у Ариљу рекао да праву слику тог краја не представља њихов земљак, власник и уредник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић, него грађани који су се окупили на протесту.

„Уместо да лепо живите од 'црвеног злата' (малина), држава вас пљачка на све начине“ рекао је Трајчевски.

У недељу је на првом протесту у Книћу говорила повереница Омладине Народне странке за Краљев Тара Поповић, која је указала да велики број младих одлази из Кнића на студије у Београд и никада се не враћа, а многи одлазе и из Србије.

„Ко ће да остане овде и наследи све оно што сте годинама градили ако сви оду“, упитала је Тара Поповић.