Народна странка

Омладина Народне странке: Младим предузетницима све теже упркос напретку Србије на Дуинг бизнис листи

Омладина Народне странке: Младим предузетницима све теже упркос напретку Србије на Дуинг бизнис листи

Председник омладине Народне странке Иван Гајић изјавио је данас да је економска ситуација младих у земљи све тежа упркос формалном напретку Србије на „Дуинг бизнис“ листи.

“Држава је за текућу годину из буџета определила 15 милијарди динара бесповратних средстава за субвенције приватним лицима која желе да покрену пословање, а као и до сада, готово 90 одсто тих средстава отићи ће страним инвеститорима, док се у преосталих 10 одсто улагање у младе предузетнике мери у промилима”, навео је Гајић.

Гајић је додао да је стабилан извор финансирања основни проблем младих који имају идеју за покретање сопственог посла и да држава мора да им пружи помоћ, јер је корист обострана.

Председник Омладине Народне странке је навео да се не би требало одрицати страних инвеститора, већ их привлачити на другачије начине, пре свега кроз ослобађање пореза на добит, обезбеђивањем добре инфраструктуре и смањивањем корупције.

“Тренутна политика Србије је таква да се предност даје страним компанијама које добијају огромне субвенције за отварање мануелних радних места на којима млади раде за мале плате и тиме мимо своје воље постају јефтина радна снага”, истакао је Гајић.